A legjobb video szerkesztő programok!
Ingyenes videó szerkesztő alternatívák
Ingyenes videó szerkesztő,  Video szerkesztő

Ingyenes videó szerkesztő alternatívák

Ingyenes videó szerkesztő szoftvert keres? A legtöbb esetben nem fogja megkapni azokat a funkciókat, amelyeket fizetett szoftverek esetén használna, de az alább felsorolt ingyenes eszközök meglepően képesek. Például a Lightworks esetében a fő korlátozás a kimeneti formátum, de a VSDC és a csodálatos DaVinci Resolve lehetővé teszi, hogy széles formátumban exportálhassa alkotásait.

Figyelemre méltó az ingyenes videó szerkesztő szoftverben elérhető szolgáltatások köre és ereje. Ha megvan a tehetség, semmi sem akadályozhatja meg a műszakilag megvalósított produkció összeállítását. Alternatív megoldásként, ha egyszerű igényei vannak, és csak egy könnyen használható szoftvert szeretne, amely a Windows Movie Maker és a csúcskategóriás professzionális csomag között helyezkedik el, akkor itt is foglalkozunk velük.

 

Ingyenes videó szerkesztő alternatívák


KineMaster

Platform: Android, iOS. Ha úgy gondolja, hogy az okostelefonon vagy táblagépen történő videószerkesztés értelmetlen gyakorlat, a KineMaster újra gondolkodásra készteti Önt. Android-eszközökön, iPhone-okon és iPadeken elérhető, ezt az opciót az Android legjobb videó szerkesztő szoftvereként írhatjuk le (ingyenes vagy fizetős), mert messze felülmúlja azt, amit egy mobilalkalmazástól elvárhat.

Csomagolja a lehetőséget több réteg szerkesztésére, kézírás és szöveges kommentárok hozzáadására, akár négy hangsáv kísérletezésére és pontos szerkesztésre keret és alkeret szinten. Folytathatnánk a funkciók hosszú listáját, de talán a legjobb jóváhagyás az App Store és a Google Play átlagos áttekintési pontszáma. Ráadásul ingyenes, így valószínűleg érdemes csak letölteni ezt az ingyenes videó szerkesztő alkalmazást és kipróbálni.

 

DaVinci Resolve

Platform: Windows, Mac, Linux. A DaVinci Resolve egy ingyenes videó szerkesztő eszköz, amelyet nagy költségvetésű film- és tévés produkciókhoz használnak. Különösen hatékony színkorrekciós és audio képességekkel rendelkezik, ezért ha ezek a prioritások, akkor ez lehet a szoftver az Ön számára.

A hagyományos színjellemzők mellett, mint például a görbeszerkesztők és az elsődleges színtárcsák, az arcfelismerés és a nyomkövetés is rendelkezésre áll, így beállíthatja a bőr tónusát, a szem és az ajak színét. Hangzáshoz a DaVinci Resolve a Fairlight-ot használja, amely csúcskategóriás szerkesztőeszközöket kínál, amelyek akár 1000 csatorna keverését és elsajátítását teszik lehetővé.

Elképesztő, hogy ez a szoftver az ingyenes verzió szinte összes funkciójával elérhető. Ha a legjobb ingyenes videó szerkesztő szoftvert keresi Windows vagy Mac számára, akkor ez lehet.

 

Lightworks

Platform: Windows, Linux, Mac OS X. A Lightworks egy másik professzionális videó szerkesztő programcsomag, amelyet olyan nagy hollywoodi produkcióknál használtak, mint a Shutter Island, a Pulp Fiction, a 28 nappal később, a Wall Street farkasa és a Mission Impossible. Tehát izgalmas, hogy van egy ingyenes verzió, amely mindenki számára elérhetővé teszi.

Bámulatos, hogy az ingyenes verzióban szinte az összes funkció elérhető. Az ingyenes licencverzió fő korlátozása a kimeneti formátumok – webkompatibilis fájlokat csak 720p felbontással lehet exportálni. Ha meglehetősen olcsón szeretne néhány projektet más formátumba exportálni, viszonylag kis díj ellenében vásárolhat egy hónapos licencet.

A Lightworks kétségtelenül a legjobb ingyenes videó szerkesztő szoftver a Windows 10 rendszerhez. A kiválóan megtervezett idővonal nagyfokú vezérlést tesz lehetővé, így pontosan úgy vághatja és keverheti össze audio- és videoklipjeit, ahogyan szeretné. Ez egy nagyszerű készlet egy ingyenes kapáshoz, könnyedén kezelheti a videó rögzítését és a speciális szerkesztést.

 

VSDC ingyenes videó szerkesztő

Platform: Windows. Ha prezentációt készít és szöveget, vonalakat, diagramokat és egyéb speciális effektusokat szeretne hozzáadni, akkor a VSDC az ingyenes videó szerkesztő szoftver az Ön számára. Ez magában foglalja az Instagram stílusú szűrőket, rengeteg speciális effektust, beleértve a színkorrekciót és az elmosódást, és van egy maszk eszköz, amely effektusokat alkalmazhat a videó egy részére (például arcok elhomályosítására). Van még egy videostabilizátor, amely segít eltávolítani a fényképezőgép remegését a GoPros vagy drónokkal készített felvételekből, valamint egy hatékony diagrameszköz, amely grafikonokat ad hozzá az előadásokhoz.

A VSDC ingyenes verziója különféle formátumokba exportál, beleértve az AVI-t és az MPG-t is. Ha nem biztos a formátumokban, akkor akár a kimenetet is testre szabhatja, hogy az bizonyos eszközökön jól működjön a lejátszáshoz. Támogatja a legtöbb videó formátumot, így nem okozhat gondot klipjeinek importálása, és van egy beépített DVD-író.

 

Hitfilm Express ingyenes videó szerkesztő

Platform: Windows, Mac. A legjobb ingyenes videó szerkesztő szoftverek listája nem lenne teljes a Hitfilm Express megemlítése nélkül. Képes filmeket vagy zenei videókat készíteni 3D effektusokkal, de jó a videók készítésére a YouTube számára is, mivel a közvetlen feltöltés be van építve.

A Hitfilm Express ingyenes verziója mindent tartalmaz, amelyre szükség van egy professzionális minőségű produkció elkészítéséhez, de egyes esetekben előnyeit élvezheti a képességek bővítése, ha megvásárolja a kiegészítő funkciók egy részét. A kiegészítő csomagok körülbelül 7 dollárnál kezdődnek

 

Shotcut ingyenes videó szerkesztő

Platform: Windows, Linux, Mac. A Shotcut az Ön számára az eszköz, ha kinőtte a Movie Makert és a következő szintre akar lépni, de nincs szüksége a lista többi csomagjának összetettségére. A kezelőfelülete bonyolult és megközelíthető, sőt dokkolható és nem dokkolható paneleken keresztül is testre szabhatja igényeinek megfelelően.

A formátumok hatalmas skáláját támogatja, így nem valószínű, hogy bajba kerülne ebben a részlegben. Végül gazdag választékú szűrők és egészen fejlett speciális effektek találhatók, amelyeket könnyen kezelhet és alkalmazhat. Ez az egyik legjobb ingyenes videó szerkesztő, amely mindent megtesz, amire szüksége lehet a projektek többségéhez.

 

Apple iMovie

Platform: Mac. Nem igazán tudnánk véget vetni ennek a listának, anélkül, hogy legalább említenénk az Apple iMovie-t, a klasszikus ingyenes videoszerkesztő szoftvert a Mac számára. Ha Ön Mac tulajdonos, akkor a programot már előre le kell tölteni a számítógépére. De ha szerkesztő amatőr, nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Tehát milyen eredményeket érhet el az Apple iMovie? Nos, az „eredmények” a megfelelő szó, mivel az iMovie által készített videók befejezése és fényessége sokkal jobb, mint amit egy ingyenességtől elvárhat. Nagyon egyszerű a felvételeidet énekelni és meg fog lepődni, milyen gyors és egyértelmű a csiszolt megjelenésű (és hangzású) szerkesztés összeütése.

Ha a választott laptop egy nemrégiben kiadott MacBook Pro, akkor ez az egyik olyan program, amely teljes mértékben működik a Touch Bar támogatással. Szeretnénk, ha a jövőbeli iterációkhoz hozzáadódna a 360 fokos videó- és többkamerás szerkesztés támogatása, de egyébként az Apple iMovie továbbra is erős versenyző a legjobb ingyenes videószerkesztő szoftver címére.

 

Apple Clips

Platform: iPhone, iPad. Ha csak alkalmi videókat szeretne forgatni és szerkeszteni, hogy megosszák azokat a közösségi médiában iPhone vagy iPad készülékével, akkor a listán szereplő videoszerkesztő szoftverek többsége túlzottnak tűnik. Ezzel szemben, ha szupergyors és könnyen használható eszközt keres, akkor javasoljuk az Apple Clips alkalmazást. Ez a remek kis alkalmazás lehetővé teszi matricák, címek, feliratok, filmzene és szűrők hozzáadását a Camera Roll-ból importált vagy csak ott és akkor felvett videókhoz.

Ingyenesen letölthető az App Store-ból. A Clips nemrégiben újszerű funkciókat kapott az Apple részéről, köztük a Duplicate (Másolat) gombra a klipek másolásához és a Split gombra a klip két részre osztására.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: