A legjobb video szerkesztő programok!
Top10 ingyenes videószerkesztő program
Ingyenes videószerkesztő program,  Video szerkesztő

Top10 ingyenes videószerkesztő program

A mai digitális világot a videók uralják és a megfelelő ingyenes videószerkesztő program kiválasztása nem mindig egyszerű feladat. Elvégeztük a kutatást és megtaláltuk a ma elérhető legjobb ingyenes videószerkesztő szoftvereket, így egy fillér kiadása nélkül is megvetheted a lábad és máris videókat szerkeszthetsz.

Áttekintjük a listánkon szereplő egyes lehetőségek legfontosabb jellemzőit, előnyeit és hátrányait, valamint készségszintjét, elmagyarázzuk, hogyan válassz ingyenes videószerkesztő program alternatívát mindenféle platformra.

 

A megfelelő ingyenes videószerkesztő program kiválasztása

Nem akarod az időd arra pazarolni, hogy olyan szoftverrel tanulj videókat szerkeszteni, amely nem megfelelő számodra vagy a projektjeidnek. Az alábbiakban több tényezőt is érdemes figyelembe venned, mielőtt kiválasztod, hogy melyik ingyenes videószerkesztő program a legmegfelelőbb a számodra.

 

A tapasztalati szint

  • A listánkon szereplő ingyenes videószerkesztő szoftverek a kezdő szerkesztőktől a tapasztalt profikig mindenkit lefednek.
  • Ha kezdő vagy, győződj meg róla, hogy olyan szoftverrel szerkesztesz videókat, amely kezdőbarát, rengeteg sablonnal és vezetett szerkesztési lehetőséggel.
  • Ha haladóbb felhasználó vagy, válassz olyan PC-s videószerkesztőt, amely professzionálisabb eszközökkel és kézi vezérléssel rendelkezik a pontosabb szerkesztéshez.

Eszközök és funkciók

  • Az ingyenes videoszerkesztő szoftverek nagyon eltérő funkciókészlettel rendelkeznek.
  • Lehet, hogy sok akciófilmet forgatsz, és szükséged van videostabilizátorra.
  • Talán játékos vagy, akinek szüksége van green screen effektekre, animátor, akinek vizuális effektek eszközeire, vagy influencer, aki szereti vicces szűrőkkel és matricákkal szerkeszteni a videókat.
  • Bármi is legyen a konkrét igényed, győződj meg róla, hogy az elérhető az általad választott PC-s videószerkesztő ingyenes verziójában.

Formátumtámogatás és videófelbontás

  • Támogatja az ingyenes videószerkesztő szoftver azt a formátumot, amelyet a fényképezőgépe felvesz?
  • Működni fog a webkamerával, külső mikrofonnal vagy videófelvevőkártyával?
  • Ellenőrizd azt is, hogy a PC-s videószerkesztő szoftver milyen maximális felbontást támogat.

Az eszközöd rendszerkövetelménye

  • Nyilvánvaló, hogy olyan PC-s videószerkesztőre van szükséged, amely működik az operációs rendszerddel, de érdemes ellenőrizni a rendszerkövetelményeket, hogy megbizonyosodj arról, hogy a PC-d elegendő RAM-mal és processzorral rendelkezik nemcsak a szoftver letöltéséhez, hanem a videó szerkesztéséhez is, anélkül, hogy késleltetést vagy lefagyást okozna.
  • Ha régi PC-d van, ne aggódj, a listánkon van néhány olyan ingyenes videoszerkesztő szoftver, amelynek rendszerkövetelményei nagyon alacsonyak.

 

A Top10 ingyenes videószerkesztő program


#1. Shotcut ingyenes videószerkesztő program

 • A legjobb középhaladó felhasználók számára
 • Platform: Windows, Mac, Linux

Ha nem vagy profi, de szeretnél túllépni az alapszintű ingyenes videószerkesztő szoftvereken, akkor a Shotcutot ajánljuk, mint kiváló lehetőséget. A tipikus drag-and-drop hang- és videófájlkezelővel, valamint a 4k videók exportálásának képességével bárki, aki rendelkezik némi tapasztalattal, könnyen meg fogja találni a videók szerkesztését ezzel a PC-s videószerkesztővel. A Shotcut fejlett effekteket és szűrőket kínál, amelyek segítségével ingyenesen készíthetsz kiváló minőségű videót.

Ez a program nyílt forráskódú, így ha letöltöd, hozzáférhetsz minden funkciójához, és a felületet a saját ízlésedre szabhatod. Lehet, hogy egy kis időbe telik, mire beindul, de megéri az erőfeszítést, ha egyszer beindult. A Shotcut egy kiváló következő lépés, ha továbbléptél egy olyan alapszintű ingyenes videószerkesztő szoftvertől, mint a Movie Maker Online, de még nem állsz készen arra, hogy egy profi szintű PC-s videószerkesztőhöz, mint az Avid vagy a DaVinci, ugorj.

 

#2. PowerDirector Essential

 • Az egyik legjobb ingyenes videószerkesztő program
 • Platform: Windows, Mac

A PowerDirector összességében az egyik legjobb ingyenes videószerkesztő program, mert kiváló választás a videók szerkesztésére minden tudásszint számára. A kezelőfelületét intuitívnak és a dizájnját egyszerűnek találtuk, ami megkönnyíti a kezdők számára a videók szerkesztését, míg a robusztus, fejlett funkciók és a hardveres gyorsítás még a tapasztalt videoszerkesztőket is kielégíti.

Ennek a PC-s videószerkesztőnek az ingyenes változata minden mindennapi videószerkesztési igényt kielégít. Ez az ingyenes videoszerkesztő szoftver professzionális és mesterséges intelligenciával rendelkező eszközöket tartalmaz, amelyekkel videói stúdióminőségű remekművekké válhatnak.

 

#3. DaVinci Resolve

 • A legjobb a pro felhasználók számára
 • Platform: Windows, Mac, Linux

A DaVinci Resolve az egyik legfejlettebb ingyenes videószerkesztő szoftver ezen a listán. Bár a korábbi vágási tapasztalattal nem rendelkezők számára túlterhelő és ijesztő lehet, ha már mélyen érted, hogyan kell videókat szerkeszteni, és nagy teljesítményű programra van szükséged, a Resolve a legjobb választás. Összességében a DaVinci Resolve egy tiszta, intuitív program, amelyről nem is gondolnád, hogy ingyenes.

Ez a PC-re, Macre és Linuxra készült videószerkesztő fejlett funkciók széles skáláját kínálja, beleértve az intelligens színkorrekciós eszközöket, amelyekkel egyetlen gombnyomással szerkesztheted a bőrtónusokat, a szemszínt, vagy akár az ajakszínt. Ha dokumentumfilmet, narratív filmet, tévéreklámot vagy műsort készítesz, mindenképpen érdemes kipróbálni a DaVinci Resolve-ot az olyan drága professzionális szoftverekkel szemben, mint az Adobe Premiere Pro vagy az Avid.

Ha azonban csak otthoni filmeket vagy közösségi média posztokat szeretnél összevágni, akkor nem ez az ingyenes videoszerkesztő szoftver a számodra. Influencerek és kezdők számára a PowerDirector nevű legjobb választásunkat ajánljuk.

 

#4. Blender ingyenes videószerkesztő program

 • Legjobb animációhoz
 • Platform: Linux: Windows, Mac, Linux

A Blender egy nyílt forráskódú, ingyenes videószerkesztő szoftver animátorok, illusztrátorok és VFX művészek számára. Kompozitálási, 3D-s és animációs eszközök sokaságával rendelkezik. A Blender profi szintű effektuseszközei miatt a Blender népszerű videószerkesztő PC-re a középhaladó és haladó felhasználók számára, akik anélkül szerkeszthetnek videókat, hogy drága szoftverekért, például az After Effectsért kellene fizetniük. Ez az ingyenes videószerkesztő szoftver széleskörű effektképességeket tartalmaz, mint például a mozgáskövetés, a részecskeszimuláció, a hagymabőrözés és a 3D-s festőeszközök.

A bővítmények hozzáadásának lehetősége azt jelenti, hogy folyamatosan bővíthetjük a felhasználói élményt, és minden projekthez pontosan azt találhatjuk meg, amire szükség van. A Blenderben minden megtalálható, amire csak szükséged lehet a lenyűgöző mozgóképek, animációk és egyedi VFX-ek készítéséhez, valamint az alapvető szerkesztőeszközökhöz. Azonban nagyon meredek tanulási görbével rendelkezik, és nem kezdőknek való.

 

#5. VideoPad ingyenes videószerkesztő program

 • A legjobb kezdőknek
 • Platform: Windows, Mac

Ha még csak most kezded a videoszerkesztést, és egy nagyon alapszintű, ingyenes videoszerkesztő szoftvert szeretnél, a VideoPad jó választás. Míg a PowerDirector tele van funkciókkal, addig ez a PC-s videószerkesztő viszonylag visszafogott. Kezdetnek kiváló, de idővel kinőheted, és frissíteni szeretnél majd egy komolyabb szoftverre. Kezdő videoszerkesztők is megismerkedhetnek a szerkesztőeszközeivel anélkül, hogy bármennyit költenének rá.

Ez az ingyenes videoszerkesztő szoftver számos előre elkészített átmenetet és hangeffektust kínál, valamint néhány fejlett funkciót, például a kamerarázkódás csökkentő eszközöket, egy ismerős és könnyen megtanulható platformon belül. Ez a PC-s videószerkesztő mindent kínál, amire szüksége van a videók szerkesztéséhez, különösebb szakértelem nélkül.

A legtöbb alapvető funkciót elvégzi, amit egy ingyenes videószerkesztő szoftvertől elvárhatsz, de nem megy túl messzire. Nem árt tudnod, hogy a VideoPad mint ingyenes videoszerkesztő szoftver csak nem kereskedelmi célú felhasználásra használható.

 

#6. HitFilm

 • A Hitfilm rendelkezik a legjobb VFX eszközkészlettel
 • Platform: Windows, Mac

A HitFilmet találtuk a legjobb PC-s videószerkesztőnek független filmkészítők számára, ha hollywoodi stílusú vizuális effektekkel ellátott videókat akarnak szerkeszteni. A szoftver a piac egyik legnagyobb ingyenes VFX eszközkészletét tartalmazza. Ez az ingyenes videoszerkesztő szoftver színbeállításokat, billentyűzethatásokat, lencsevilágítást és fénykardokat tartalmaz. Minden olyan alapvető funkciót kínál, amelyre a vágás szerelmeseinek szüksége van egy ingyenes videószerkesztő szoftverben.

És ahhoz képest, hogy nem professzionális videószerkesztő PC-re, néhány meglepő funkciót kínál, mint például az Unified 3D Space és a bábu eszköz. Sajnos ezt az ingyenes videószerkesztő szoftvert nehéz lehet használni, ezért készülj fel arra, hogy időt kell szánnod a szoftver megtanulására. A HitFilm számos fejlett vizuális effektjét a fizetős előfizetők számára tartogatjuk.

 

#7. Avidemux ingyenes videószerkesztő program

 • Legjobb videokódoló és -konvertáló eszköz
 • Platform: Windows, Mac, Linux

Az Avidemux egy nyílt forráskódú, ingyenes videószerkesztő szoftver. Az Avidemuxot mindenkinek ajánljuk, akinek videokódoló és -konvertáló eszközökre van szüksége. Ez a PC-s videoszerkesztő lehetővé teszi a videó vagy hang konvertálását és mentését számos formátumba. A videó kódolásához vagy dekódolásához széles formátumtámogatás is rendelkezésre áll, beleértve a TrueHD hangot és a többszálú videót. Az Avidemux-szal könnyű megtalálni a szükséges eszközöket.

Rendelkezik a videók szerkesztéséhez szükséges összes alapvető funkcióval, mint például a klipek összekapcsolása, vágása, másolása és törlése, valamint néhány egyszerű hangeszközzel. Bár ebben az ingyenes videoszerkesztő szoftverben könnyű megtalálni az összes funkciót, sok eszközt meg kell szokni. Emellett az Avidemux nem rendelkezik olyan kreatív vagy trendi funkciókkal, mint a matricák, szűrők vagy AI-alapú eszközök, amelyekkel egyedi hangulatú videókat szerkeszthetünk, ezért a listánkon a Shotcut mögé szorul.

 

#8. VideoProc Vlogger

 • A legjobb akciókamerás felvételekhez
 • Platform: Windows, Mac

A VideoProc Vlogger egy ingyenes videószerkesztő szoftver, amely a kezdőknek, hobbistáknak és tartalomkészítőknek szól, akiknek fejlett mozgás- és sebességhatás-eszközökre van szükségük. Szerintünk remek választás akciókamerás vagy GoPro felvételek szerkesztéséhez. Fejlett sebességbeállító eszközökkel és több mint 20 sebesség-előbeállítással rendelkezik. Ez a PC-s videoszerkesztő videostabilizátorral, time-lapse eszközökkel és mozgásszimulációval is rendelkezik a dőlés-, gördülés- és dolly-effektusok alkalmazásához.

Annak ellenére, hogy meglehetősen fejlett effektekkel rendelkezik, ez az ingyenes videoszerkesztő szoftver kezdőbarát. Van egy tanulási központja is hasznos blogokkal és felhasználói útmutatókkal, valamint egy támogatási központ, amely válaszol minden kérdésre. A VideoProc Vlogger egy könnyen használható videószerkesztő PC-re kezdőknek, néhány fejlett sebességű effektussal. A profik azonban hiányolni fogják az általános videoszerkesztési eszközöket.

 

#9. Movavi Video Editor

 • A legjobb vloggerek számára
 • Platform: Windows, Mac

A Movavi Video Editor egy ingyenes videoszerkesztő szoftver, és nagyszerű lehetőség a közösségi médiába szánt videók szerkesztésére. Ezzel az egyszerűen használható szerkesztőprogrammal 20 perc alatt elkészülhet a kész termék. Könnyedén készíthetsz YouTube-videókat kész intrókkal, animált címekkel, átmenetekkel, hangeffektekkel, tematikus matricákkal és közösségi médiának megfelelő képarányokkal. Van néhány fejlett videószerkesztő eszköz is, mint például a chroma key, a mozgáskövetés és az időhatások.

Bár nincs tanulási görbe, ez a PC-s videószerkesztő mégis beépített képzési modult kínál a további támogatáshoz. Mivel a Movavi Video Editor olyan gyorsan és egyszerűen használható, sok olyan funkciót feláldoz, amelyek más szerkesztőprogramokban megtalálhatóak, és hiányzik az effektek ellenőrzése. Emellett csak 7 napos ingyenes próbaverziót kínál, így ez a legkevésbé hozzáférhető ingyenes verzió a listánkon.

 

#10. WeVideo ingyenes videószerkesztő program

 • A legjobb webes szerkesztéshez, sablonokhoz
 • Platform: Webböngésző

A WeVideo egy webes alapú ingyenes videószerkesztő szoftver. A WeVideo rengeteg közösségi médiabarát videósablonnal rendelkezik. Úgy gondoljuk, hogy ezek a testreszabható sablonok tökéletesek kezdőknek vagy elfoglalt influencereknek. Testre szabhatod a sablonokat saját fotókkal és videókkal, vagy használhatod a WeVideo készletkönyvtárat. Ennek a PC-s videószerkesztőnek a könyvtárában még zöld képernyős felvételek is találhatók, amelyekkel megváltoztathatod például a jelenet hátterét.

Közel harminc effekt van, amelyeket egy kattintással alkalmazhatsz, azonban a PowerDirectorral ellentétben a WeVideo kevés ellenőrzést tesz lehetővé az effektek felett. Míg a WeVideo fizetős verziója nagyszerű lehetőség a tartalomkészítők számára, az ingyenes verzió nem reális bárki számára, aki rendszeresen vág videókat, mivel havonta legfeljebb 5 perc exportált tartalomra korlátozódik, maximum 480p felbontásban.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: