A legjobb video szerkesztő programok!
Openshot videoszerkesztő magyarul
Openshot videoszerkesztő magyarul,  Video szerkesztő

Openshot videoszerkesztő magyarul

Ez az ingyenes videószerkesztő rendelkezik minden szükséges funkcióval és még magyarul is elérhető? Igen, az Openshot videoszerkesztő magyarul is elérhető és egy ingyenes alkalmazásról beszélünk. Az Openshot Windows, Mac vagy Linux rendszerre is letölthető.

A kezelőfelület elegáns és vonzó. Ami jó, hogy mindent kínál, amire egy alapvető videószerkesztő alkalmazás szempontjából szükséged lehet. Az Egyszerű és a Speciális nézetek között válthat attól függően, hogy mennyi információt szeretnél egyszerre látni a képernyőn, de a Speciális nem kínál további funkciókat csak több eszközt jelenít meg a képernyőn. Ráadásul a kezelőfelületet az igényeihez igazíthatja. Nem csak az egyes részeket méretezheti át a többihez képest, például növelheti az előnézeti ablaktábla méretét, és a projekt és az idővonal részek ennek megfelelően összezsugorodnak.

A felület más részeire is áthelyezheti a paneleket, és a már ott lévők automatikusan átméretezik magukat, hogy helyet csináljanak. A panelek lebegő ablakokká is alakíthatók. Ez a fajta sokoldalúság és testreszabhatóság nagyon üdvözlendő.

 

Openshot videoszerkesztő magyarul

Kezdjük fájlokkal. Számos fájlformátumot importálhat hangfájloktól kezdve, állóképeken át, többféle videokódexig, beleértve a 4K-t is, és lenyűgöző számú szokatlan átmenethez, valamint mindössze 14 effekthez férhetsz hozzá. Az OpenShot azonban továbbra sem tudja megnyitni az AVCHD fájlokat, amely a legtöbb modern videokamera alapértelmezett formátuma. Az idővonalad, ahol a szerkesztésed felépíted, alapértelmezés szerint öt sávot tartalmaz, ami a legtöbb szerkesztő igényeit kielégíti, de szinkronizálva továbbiakat is hozzáadhatsz, ha szükséged van rájuk.

Néhány más videoszerkesztő alkalmazással ellentétben ezek a rétegek nem választják el a médiát, így lehetővé teszi, hogy egy hangklipet egy videoklip mellé helyezzen el ugyanazon a sávon, vagy hogy egy hangfájlt egy sávon egy videoklip fölé helyezzen, ahelyett, hogy alatta lenne. Az OpenShot ezt nem bánja.

 

A címek hozzáadása egy lebegő ablakon keresztül történik

Kiválasztod a használni kívántat egy listából, beírja a szöveget a szükséges mezőkbe, tetszés szerint módosítod a betűtípust és a színt, majd az OpenShot átalakítja a sablont állóképpé, és elhelyezi a Média ablaktáblában. Amíg ott van, addig szerkeszthető, ha módosítani szeretnéd, de ez a lehetőség megszűnik, amint hozzáadod az idővonalhoz.

Ha módosítani szeretnéd, törölni kell onnan, szerkeszteni kell a Média ablaktáblában lévő sablont, és újra hozzá kell adni a projektjéhez. Ez túlságosan nehézkesnek és rendkívül korlátozónak tűnik, különösen mivel az OpenShot számos versenytársa animált címeket is tartalmaz a kínálatában. Ez valójában nem azt jelenti, hogy az animált címek nem elérhetőek. Bizonyos értelemben igen, és az OpenShot még egy hosszú sablonlistát is kínál, de ezeket csak akkor lehet használni, ha a számítógépen telepítve van az ingyenes, nyílt forráskódú Blender alkalmazás.

Az Openshot videoszerkesztő magyarul mutatja a szerkesztőfelületet

 

Az Openshot videoszerkesztő magyarul (is) mutatja a szerkesztőfelületet

Egy klip közvetlenül az előnézeti főablakból is manipulálható, ha kiválasztod azt az idővonalon, és a kontextuális menüből a Transzformáció parancsot választod. Azonban itt sem lehet korlátozni az arányait, amikor átméretezzük még a Shift billentyű lenyomva tartása sem eredményez semmit, amit számos más alkalmazás is átvett.

Ez azonban sokkal könnyebbé teszi a klip mozgatását és animálását a képernyőn, mintha a klip tulajdonságainak értékeivel kellene babrálnunk. Az OpenShot egy sor testreszabható billentyűparanccsal rendelkezik a legtöbb olyan művelethez, amelyet egy videó szerkesztése közben kell elvégezni. Sajnos azonban azok, amelyeket a munkában való navigálásra használtunk, nem működtek azon a gépen, amelyen teszteltük, még az idővonalon való egyes képkocka mozgatás sem működött a megfelelő nyílbillentyűkkel.

 

A videoszerkesztés egyik fontos szempontja

…hogy ki tudjuk választani a felvételek megfelelő részét a szerkesztéshez. Az OpenShotban a klip előnézetét a jobb gombbal kattintva és az ‘Előnézet’ menüpontot választva megtekintheti, de nem állíthatod be az In és Out pontokat. Ehhez a ‘Split’ opciót kell választani a kontextuális menüben, ahol szintén megtekintheted a felvétel előnézetét, és beállíthatod a Start és End jelöléseket.

Ezek megmondják az OpenShotnak, hogy a felvétel melyik részét szeretnéd felhasználni, és létrehoz egy új klipet a Média ablaktáblában, amely az eredeti vágott változata. Tanácsos új nevet adni ennek a klipnek, mivel nincs nyilvánvaló módja annak, hogy megkülönböztesd az eredetitől, különösen, ha a kezdő képkockák hasonlóak. Ezt a vágott klipet hozzáadhatod az idővonalhoz és onnan kezdve a klippet a Start és End jelölőkön túlra is kiterjesztheted.

Ez azonban szükségtelenül bonyolultnak tűnik, különösen a másik klip létrehozása. Szerencsére mindezekről lemondhatsz, ha a teljes klipet hozzáadod az idővonalához, és a Razor eszközzel levágja a klipet, és megtartja a szükséges részeket. Egy nagyon üdvözlendő változás az OpenShot sebességében és teljesítményében történt.

Már nem érződik lassúnak az átmenetek és effektek alkalmazása közben, és az OpenShot sokkal stabilabbnak tűnik, mint korábban. Ez már önmagában is aranyat ér, hiszen nincs bosszantóbb és haszontalanabb egy folyton összeomló alkalmazásnál.

Openshot videoszerkesztő magyarul letöltés: openshot.org

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: