A legjobb video szerkesztő programok!
A top 10 videó készítő program
Videó készítő program,  Video szerkesztő

A top 10+1 videó készítő program

A 11 legjobb legjobb ingyenes videó készítő program Windows-ra: A videó megváltoztatja kommunikációs és kifejezésmódunkat. Egyre többen hajlamosak vlogokat rögzíteni, megosszák azokat barátaikkal és családtagjaikkal, megosztják tudásukat és tapasztalataikat a YouTube-on, vagy a videót használják az üzleti élet fellendítésére.

Az egyre több kiváló minőségű videó készítő program elérhetőségével, ha még nem ismeri a videoszerkesztő világot, felmerülhet benne, hogy melyik a legjobb választás a kezdők számára? Van-e ingyenes videó készítő program a Windows PC-felhasználók számára? Ebben a cikkben felsoroltuk a 12 legjobb ingyenes videó készítő program alternatívát Windows-ra, ami azt jelenti, hogy először le kell töltenie a programot.

 

Íme top 11 videó készítő program


#1. Ingyenes Windows Movie Maker a Microsoft-tól

A Windows Movie Maker egykor a legnépszerűbb ingyenes videoszerkesztő eszköz volt a Windows számára és a felhasználók egyszerűen készíthetnek otthoni filmeket. Olyan funkciókat tartalmaz, mint a videóeffektusok, a videóátmenetek, a címek / kreditek hozzáadása, a hangsáv, az idővonal és az Auto Movie.

Ingyenes Windows Movie Maker a Microsoft-tól

A videószerkesztés befejezése után videókat oszthat meg közvetlenül a közösségi média platformjain, beleértve a Facebookot, a YouTube-ot és a Twittert. Ha nem ismeri a számítógép rendszerkövetelményeit, akkor kipróbálhatja ezt, mivel már telepítve van a Windows számítógépére.

A Windows Movie Maker Windows 7 rendszerre készült, de Windows 8 és 10 rendszeren is használható, de mivel a Microsoft 2020 januárjában leállította a Windows 7 támogatását, ugyanaz a kérdés merülhet fel, mint sok más Windows-felhasználó számára: Van-e ingyenes videószerkesztője a Windows 10-nek is?

 

#2. Ingyenes videószerkesztő a Windows 10 Photos alkalmazásban

Ha a beépített ingyenes videoszerkesztő szoftvert keresi a Windows 10 rendszerhez, akkor jó hír, hogy kipróbálhatja a Microsoft Windows 10 Photos alkalmazást, amely előre be van építve a Windows 10 számítógépébe, így nem kell letöltenie újra. Ha nem találja a Fotók alkalmazást, újból telepítheti a Microsoft Store-ból is.

Ingyenes videószerkesztő a Windows 10 Photos alkalmazásban

Ez a könnyű, ingyenes videószerkesztő szoftver automatikusan videofájlokká varázsolja a képeket az Automatikus videó módban, ami időt takarít meg, ha nem akar szerkeszteni. Az Egyéni videó mód segítségével kivághatja, átméretezheti a videót, megváltoztathatja a hangerőt, szűrőket, szöveget, mozgást és 3D effektusokat adhat hozzá.

Ennek azonban nincs ütemterve, és hiányoznak olyan speciális funkciók, mint a felosztott eszközök, a zöld képernyő, a videóstabilizáló effektusok.

 

#3. Avidemux – Ingyenes videószerkesztő a Windows 10/7/8 rendszerhez

Az Avidemux egy ingyenes videószerkesztő, amelyet egyszerű vágási, szűrési és kódolási feladatokra terveztek a Windows 10/7/8 rendszeren. Támogatja a különféle fájltípusokat, beleértve az AVI-t, a DVD-vel kompatibilis MPEG fájlokat, az MP4 és az ASF fájlokat, különféle kodekek használatával.

Avidemux - Ingyenes videószerkesztő a Windows 10/7/8 rendszerhez

Mivel a kezelőfelülete annyira egyértelmű, hogy nincs idővonal, ezért nem adhat hozzá szűrőket és átmeneteket. Az Avidemux teljes kialakítása az, hogy számos funkció gyakorlati használatra szolgál, nem pedig stílusos célokra. Ha az igényei alapvetőek, akkor ez az ingyenes videoszerkesztő szoftver jó választás. A jó dolog az, hogy simán használhatja és gyorsan megtanulhatja, ha új felhasználó vagy a videoszerkesztő iparban.

 

#4. OpenShot – Open Source video szerkesztő

Egy másik nyílt forráskódú videószerkesztő, amely alapvető videoszerkesztő funkciókat kínál, például vágást és szeletelést. Emellett az OpenShot rengeteg átmenetet és hangeffektust kínál egyszerű videók készítéséhez.

OpenShot - Open Source video szerkesztő

Ez az ingyenes videószerkesztő korlátlan videósávot kínálhat az idővonalon. Sok videót és hangklipet adhat hozzá. Ez magában foglalja a sablon sablonokat és a videó effektusokat is, így ha szeretné még jobban érinteni a videót, akkor ez az ingyenes videó program is segítségére lehet. A hangszerkesztéshez hullámformákat használhat a hang megjelenítéséhez.

Több mint 70 nyelvet tartalmaz. Ez az ingyenes videószerkesztő rendszeresen frissül, így mindig használhatja a legutóbbi videószerkesztő technológiát. A hibákat vagy problémákat azonban egyedül kell kijavítania, mivel ez egy nyílt forráskódú szerkesztő, és a videóeffektek is korlátozottak.

 

#5. VSDC Video Editor – Ingyenes videó készítő program

Tónusú funkciókkal rendelkezik a VSDC videó készítő program és ingyenesen elindíthatja. Szűrők, átfedések, átmeneti effektusok és színkorrekciós képességek széles skálája létezik. Ezt a platformot úgy tervezték, hogy zökkenőmentes szerkesztési tapasztalatokkal szolgálja a felhasználókat, így a kezdők is élvezhetik a kreatív médiaprojekteket. Széles formátumú támogatásának köszönhetően könnyedén kezelheti az összes népszerű médiafájlt.

VSDC Video Editor - Ingyenes videó készítő program

A beépített videoátalakító eszközök segítségével a video / audio formátumot szabadon átalakíthatja másik formátumra. Ez egy nemlineáris eszköz, ami azt jelenti, hogy szabadon elhelyezhet videoklipeket az idővonalon. Exportálhatja a videódat az IG-be, az FB-be és a YouTube-ba, amely nagy teljesítményű, mint egy ingyenes videószerkesztő. Szerkesztheti a 4K és a HD videókat is. Erre a pontra nem minden ingyenes videószerkesztő képes.

 

#6. VideoPad ingyenes videó készítő program

A VideoPad egy cross-platform szoftver kezdőknek. Az ingyenes verziója csak két fájlformátumra korlátozza a videóexportálási lehetőségeket. A VideoPad felületéhez nem kell sok idő megszokni és tökéletesen igazodott a tapasztalatlan videoszerkesztők igényeihez.

VideoPad ingyenes videó készítő program

Ez egy intuitív, funkciókban gazdag és könnyen használható videoszerkesztő platform. A kezdők könnyedén szerkeszthetik a drag and drop típusú idővonalat, és rengeteg átmenet, effektus és sebességbeállító funkció megkönnyíti a testreszabást. Ha átmeneteket szeretne használni és különféle videoklipjei vannak, a VideoPad több mint 50 átmeneti effektust tartalmaz.

Az átmenetek alkalmazása után a videó sebességét is beállíthatja lassított vagy gyors videó effektus elérése érdekében. Hangzáshoz elbeszéléseket is rögzíthet, hogy videód részletesebb legyen, ami bónusz a játék szerelmeseinek. Ezzel az ingyenes videószerkesztővel azonban nem lehet diavetítést készíteni.

 

#7. Kdenlive – Ingyenes és nyílt forráskódú videószerkesztő szoftver

A Kdenlive egy nyílt forráskódú videoszerkesztő szoftver, amely kompatibilis a Windows, Mac és Linux rendszerekkel. Ez a videoszerkesztő szoftver ötvözi a belépő szintű videoszerkesztők egyszerűségét a fejlett videoszerkesztő eszközökkel, amelyeket tapasztalt szakemberek gyakran használnak.

Kdenlive - Ingyenes és nyílt forráskódú videószerkesztő szoftver

Ingyenes videószerkesztőként eleinte népszerű a Linuxon, de most már használhatja Windows rendszeren is. Több sávos idővonalat tartalmaz, így különféle video- és hangklipeket importálhat az idővonalra. Bizonyos speciális helyzetekre, mondjuk összeomlásra, a Kdenlive automatikusan készíthet biztonsági másolatot a fájljáról, így nem kell aggódnia a hiányzó fájl miatt.

Az online fórumon és a közösségben kérdéseket tehet fel nekik, ha kérdése van, de néha nem kap választ, mivel nincs támogató csoport.

 

#8. Blender – Ingyenes, nyílt forráskódú és professzionális animációs filmkészlet

A Blender az ingyenes, nyílt forráskódú videó készítő program 3D-tartalom létrehozásra, amely a GNU General Public License alatt támogatja az összes főbb operációs rendszert. A Blender számos fejlett funkcióval rendelkezik, például módosító alapú modellezési eszközökkel, nagy teljesítményű karakter animációs eszközökkel, csomópont alapú anyagokkal stb., és az egyik legjobb videószerkesztő Windows és Mac számára.

Blender - Ingyenes, nyílt forráskódú és professzionális animációs filmkészlet

Kezdő felhasználóként nehéz használni, mivel profik számára készült. Használata és terjesztése teljesen ingyenes. A felület testreszabható és rugalmas színbeállításokkal rendelkezik. Másrészt, ha félig profi vagy magasabb szintre szeretné fejleszteni a videoszerkesztést, akkor ez az ingyenes videószerkesztő a legjobb az Ön számára. A lényeg az, hogy sok időre és energiára kell fordítanod a tanulást.

 

#9. DaVinci Resolve – Ingyenes professzionális videó szerkesztő és színjavító szoftver

Ha hozzáférhet a videoszerkesztő pro szintjéhez, akkor meg kell próbálnia a DaVinci Resolve alkalmazást.

DaVinci Resolve - Ingyenes professzionális videó szerkesztő és színjavító szoftver

Kivéve a többkamerás szerkesztést, a 3D szerkesztést, a mozgáselmosódás effektusokat és a térbeli zajcsökkentést, amelyek csak a DaVinci Resolve Studio fizetős verziójában érhetők el szinte bármilyen professzionális videó- / hangszerkesztést és színkorrekciót megtehet a DaVinci Resolve 14 segítségével.

 

#10. HitFilm Express – népszerű ingyenes videó szerkesztő ​​és filmszerkesztő, illetve zeneszerző

A HitFilm Express jó alternatíva az Adobe After Effects-hez, számos vizuális effekt-komponálási lehetőséget kínál a felhasználóknak és lehetővé teszi a félprofi video szerkesztő eszközök ingyenes használatát. De kezdőknek nehéz lehet a felületen navigálni.

HitFilm Express - népszerű ingyenes videó szerkesztő ​​és filmszerkesztő, illetve zeneszerző

 

#11. Lightworks – Grandiózus, ingyenes videó szerkesztő szakembereknek

A Lightworks egy nagyszerű ingyenes videószerkesztő, amely számos videóeffektussal rendelkezik. Legfeljebb 256 videót, hang- és állókép-klipet szerkeszthet. De a felhasználói felület nagyon technikai jellegű, ezért sok embernek nehéz használni. A pro verzió havi 25 dollárba kerül.

Lightworks - Grandiózus, ingyenes videó szerkesztő szakembereknek

Több mint 25 éve sok filmkészítő professzionális eszközként használja a videók szerkesztésére. Használhatod YouTube videók és 4K filmek szerkesztésére. A 4K-ról szólva használhat egy proxyt a zökkenőmentes 4K-os videoszerkesztéshez. Ha 4K videókat szeretne szerkeszteni, akkor ez a legjobb az Ön számára.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: