A legjobb video szerkesztő programok!
A legjobb ingyenes video szerkesztő szoftverek asztali gépekhez
Video szerkesztő

A legjobb ingyenes video szerkesztő szoftverek asztali gépekhez

A legjobb video szerkesztő szoftverek alábbi listája asztali alapú és ingyenes alkalmazásokat tartalmaz. Az asztali alkalmazások általában nagyobb szerkesztési erővel bírnak, mint a mobilalkalmazások.

Használja ezeket a videó szerkesztőket, ha hosszabb formájú tartalmat kell készítenie a YouTube vagy webhelye számára. Mindezek a video szerkesztők teljesen ingyenesen használhatók, vagy kiváló ingyenes verzióval rendelkeznek. Használatuk pedig az alapszinttől a haladóig terjed.

 

A legjobb ingyenes video szerkesztő szoftverek


Blender video szerkesztő

Elérhető Windows, Mac és Linux rendszereken. A Blender, a piac egyik legjobb ingyenes videó szerkesztő szoftvere, Windows, Mac és Linux rendszereken érhető el.

A Blender egy nyílt forráskódú program, amely teljesen ingyenesen használható. Az eszközt valójában 3D-s animációs csomagként tervezték, de nagyon hasznos videó szerkesztővel rendelkezik. A Blender videó szerkesztőjének elegendőnek kell lennie a legtöbb videóigényéhez.

A szerkesztő lehetővé teszi olyan alapvető műveletek végrehajtását, mint a videó kivágása és a toldás. Használhatja bonyolultabb feladatok elvégzésére is, például videomaszkolásra. Ez egy nagyon rugalmas videó szerkesztővé teszi, amely kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt megfelel.

A puszta jellemzők egy kicsit meredekebbé teszik a tanulási görbét. A legtöbb oktatóanyag a 3D animáció / modellezés oldalára összpontosít. A videó szerkesztővel kapcsolatos segítség nagyon korlátozott.

 

Lightworks

Elérhető Windows, Mac és Linux rendszereken. A Lightworks egy másik nagyszerű ingyenes video szerkesztő szoftver, amely Windows, Mac és Linux rendszereken érhető el. A Lightworks az egyik legerősebb videó szerkesztő a listán. Rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik. Az ingyenes verziónak többnek kell lennie a legtöbb felhasználó számára.

Bár a legtöbb funkció benne van, a YouTube és a Vimeo 4K videotámogatása csak a szoftver fizetős verziójában található meg, amelynek költsége havonta körülbelül 25 dollár.

A Blenderhez képest a Lightworks számos nagyszerű oktatóvideóval rendelkezik, amelyek gyorsabbá tehetik az indulást és a működést. Nézze meg ezt a funkció-összehasonlítást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az ingyenes verzió rendelkezik-e a szükséges elemekkel.

4K videotámogatás csak fizetős verzióban. Egyes felhasználók a Lightworks-et túl fejlettnek találhatják. Nagyon hatékony videószerkesztő sok fejlett funkcióval.

 

Shotcut

Elérhető Windows, Mac és Linux rendszereken. A Shotcut az egyik legjobb ingyenes videószerkesztő szoftver, amely elérhető Windows, Mac és Linux rendszereken. A Shotcut a Blenderhez hasonlóan egy teljesen nyílt forráskódú program. Ez azt jelenti, hogy a letöltés után fizetős frissítés nélkül férhet hozzá az összes szolgáltatáshoz. Ez a videószerkesztő sokféle videoformátumot támogat, és oktatóvideók nagy gyűjteményével büszkélkedhet.

Bár ez a videoszerkesztő szoftver nagyszerű funkciókkal rendelkezik, egyes felhasználók kissé furcsának találhatják a kezelőfelületet. Ez azért van, mert a Shotcut eredetileg Linuxra tervezték. De a motorháztető alatt még mindig minőségi videószerkesztő.

A Shotcut két legszembetűnőbb szolgáltatása a 4K HD felbontás támogatása és az idővonal szerkesztése. Nem sok ingyenes videoszerkesztő kínál 4K felbontású támogatást. Ráadásul a Shotcut nem követeli meg a videó importálását a szerkesztőbe: ez időtakarékos lehet, ha nagy videofájlokkal foglalkozik. Natív idővonal szerkesztés és 4K felbontás támogatás. A furcsa felület néhány felhasználó számára kedvezőtlen lehet.

 

DaVinci Resolve

Elérhető Windows, Mac és Linux rendszereken. A DaVinci Resolve vitathatatlanul a legfejlettebb videószerkesztő a listán. Bár számos professzionális videofunkcióval rendelkezik, interfészei intuitívak maradnak. A videó szeletelése és kivágása mellett elsajátíthatja a hangot és a helyes színt. Az alkalmazás lehetőséget ad arra is, hogy 2D és 3D címeket adjon hozzá a videódhoz.

Ha csak vágni és feltölteni szeretné a videóit, a DaVinci Resolve gazdag funkciókészlete túl kiterjedt lehet. Ha azonban a videoprojekt egy kicsit fejlettebb, akkor a szoftver ingyenes verzióját nehéz megverni. Intuitív interfészek és hihetetlen színkorrekció. A szolgáltatások széles skálája kissé elsöprővé teszi, és nem minden oktatóanyag ingyenes.

 

Openshot

Elérhető Windows, Mac és Linux rendszereken. Az Openshot teljesen nyílt forráskódú, így az egyik legjobb elérhető videoszerkesztő szoftver. Lehet, hogy néhány Mac-felhasználót kissé emlékeztet az iMovie-ra a könnyen használható drag and drop kezelőfelülettel. Az Openshot azonban több funkciót tartalmaz, mint az iMovie, beleértve a korlátlan rétegeket és az audio keverést.

Ez az ingyenes szerkesztő szép egyensúlyt teremt a fejlett funkciók és az egyszerű felület között. Valós idejű előnézeteket is lehetővé tesz, amikor átmeneteket hoz létre a klipek között. Nyílt forráskódú, korlátlan rétegek. Nagyszerű azoknak a felhasználóknak, akik csak most kezdik el a videoszerkesztést.

 

Avidemux

Elérhető Windows, Mac és Linux rendszereken. Az Avidemux az egyik legjobb video szerkesztő szoftver a kezdők számára, mivel a kezelőfelületén nagyon egyszerű navigálni. Ez a program segíthet az alapvető feladatok végrehajtásában.

Ha még nem ismeri a videoszerkesztést, akkor ez jó lehet a kezdéshez. Nagyon egyszerű szoftver; nem kell műszaki dokumentumokat olvasni. Alapvető szerkesztési feladatok kezdőknek.

 

HitFilm Express

Mac és Windows operációs rendszerekhez egyaránt elérhető. A HitFilm Express az egyik professzionálisabb video szerkesztő, aki felkerült a listára. Tartalmaz minden olyan funkciót, amelyet elvárhat egy alapszerkesztőtől (illesztés, vágás és hangszerkesztés), valamint még sok minden mást. Noha egyes felhasználók a HitFilm-et kissé fejlettnek találják, minden bizonnyal az egyik legjobb ingyenes video szerkesztő. Az ingyenes csomag több mint 180 speciális effektet tartalmaz.

Az oktatóanyagok főleg olyan jól ismert hollywoodi filmeken alapulnak, mint a Csillagok háborúja, de ezek nagyon interaktívak és vonzóak. Mielőtt letöltheti ezt a szoftvert, a Hitfilm arra kér, hogy ossza meg az állapotfrissítést a közösségi médiában. Ez azonban nagyon alacsony árat fizet az ilyen fejlett szoftverekért. Valóban professzionális video szerkesztő. YouTuber Vlogs – A YouTube feltöltése beépített.

 

InVideo video szerkesztő

Az InVideo video szerkesztő eszköz kiválóan alkalmas marketingszakemberek, kiadók, magánszemélyek és ügynökségek számára egyaránt. Az intelligens keretek, az automatikus hangátvitel és még sok más támogatásával ez a szoftver számos okból a legjobb az osztályban. A felhasználók dicsérik ezt a video szerkesztő szoftvert csodálatos ügyfélszolgálatáért, UX-áért, ár-érték arányért és természetesen funkciókért.

A hónapok új, kiváló minőségű videósablonjaival ez az eszköz kezdőknek és tapasztalt videó szerkesztőknek egyaránt jó. Megtévesztően egyszerű használni és elképesztő rugalmassággal rendelkezik.

 

iMovie apple video szerkesztő

Mac-en érhető el. A jó öreg iMovie integrálva érkezik a Mac OS-be. A legtöbb natív Mac alkalmazáshoz hasonlóan ez a video szerkesztő is nagyon intuitívan használható. Az iMovie drag and drop kezelőfelülete megkönnyíti a video elemek mozgatását és szerkesztését. A Mac-felhasználók játszótérként használhatják a videoszerkesztés alapjainak elsajátításához.

Könnyű megtanulni. A haladó felhasználók a funkciókat kissé korlátozottnak találhatják; az importálás és a megjelenítés ideje kissé lassú lehet.

 

VSDC Free Video Editor

Elérhető Windows rendszeren. Az egyik legjobb, csak Windows-on elérhető video szerkesztő szoftver a VSDC. Az ingyenes verzió hatalmas funkciókkal rendelkezik, beleértve a színkorrekciót és a hangszerkesztést. A színkeverés lehetővé teszi a videó megjelenésének módosítását a márkanévnek megfelelően. Az Instagram-szerű szűrők is rendelkezésre állnak, amelyek segítenek a kezdőknek időt spórolni a szerkesztésben. Ezenkívül a VSDC lehetővé teszi különféle alakú maszkok létrehozását a felvételek elmosódásához, elrejtéséhez vagy egyes elemek megjelenítéséhez.

A pro verzió 19,99 dollárba kerül, és tartalmazza a képstabilizálást, a hangátvitelt és a vizuális hullámformát. Ha úgy dönt, hogy nem frissíti a pro verziót, akkor a technikai támogatás egy hónapra 9,99 dollárba, egy évre pedig 14,99 dollárba kerül.

 

Machete Video Editor Lite

Elérhető Windows rendszeren. A Machete Lite az egyik egyszerűbb szerkesztő a listán, és kiválóan alkalmas gyors szerkesztési feladatok elvégzésére. Az ingyenes verzióban nem szerkesztheti a hangot, de eltávolíthatja a hangsávokat. Az ingyenes verzió csak az AVI és WMV fájlokat támogatja.

A teljes verzió ára 19,95 dollár, és lehetővé teszi az audio szerkesztését, és több fájltípust támogat. Nagyon egyszerűen megtanulható és használható. Csak Windows; nem támogat annyi fájltípust, mint más programok; nincs hangszerkesztés.

 

VideoPad video szerkesztő

Elérhető Windows rendszeren. A VideoPad az egyik legjobb video szerkesztő eszköz, amely megteszi az első lépéseket a multimédiás videoszerkesztés világában. Tökéletes bárki számára, aki videokompozíciókkal kezd játszani, mivel egyszerű és könnyen használható. A fejlett video szerkesztők mégis túl egyszerűnek találhatják.

Robusztus funkciók a YouTube-ra és más közösségi platformokra történő közvetlen exportáláshoz. Túl egyszerű a haladó felhasználók számára.

 

Freemake Video Converter

Elérhető Windows rendszeren. A Freemake egy ingyenes videokonverter, amely módosíthatja és konvertálhatja a videókat, kivonhatja a hangot videoklipekből, és beágyazhatja a videókat weboldalakra. Egyszerű és gyors, a Freemake lehetővé teszi a különféle mobileszközökön és kütyükön lejátszható videoklipek konvertálását.

A szoftver képes videókat konvertálni több mint 500 videofájl-formátum között, és több audio- és képfájl-formátumot támogat diavetítések és videoklipek létrehozásához. Nincs szükség speciális ismeretekre. Az első telepítéskor egyes funkciók három napra zárolva vannak.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: