A legjobb video szerkesztő programok!
egyszerű videó szerkesztő
Egyszerű videó szerkesztő,  Video szerkesztő

Egyszerű videó szerkesztő programok

Íme a 12 legjobb egyszerű videó szerkesztő szoftver kezdőknek. Videói szerkesztésének egyszerű módját keresi? Olyan sok egyszerű videó szerkesztő szoftvercsomag van online, hogy nehéz felhasználóbarát szolgáltatást találni. Megnézzük, melyek a legjobb videoszerkesztő szoftverek a kezdők számára.

Bárki készíthet professzionális megjelenésű videókat gyorsan és egyszerűen. Csak meg kell találnia a megfelelő eszközt. Ami a video szerkesztő szoftvert illeti, rengeteg lehetőség áll rendelkezésre. Nagyszerű, hogy van választási lehetőségünk, de időigényes lehet a megfelelő megtalálása. Egyes video szerkesztő szoftverek egyik fő problémája, hogy túl bonyolult a mindennapi felhasználók igényeihez.

Függetlenül attól, hogy egyszeri projektet szeretne-e megvalósítani, vagy új hobbinak indul a video szerkesztés területén, a kezdőbarát, egyszerű videó szerkesztő szoftver megtalálása elsődleges fontosságú. Amellett, hogy könnyen használható, érdemes megvizsgálnia más szempontokat is, például az operációs rendszerrel való kompatibilitást, az árat, a szolgáltatásokat és a támogatást.

Ebben a bejegyzésben feltárjuk a video szerkesztő szoftvereket kezdőknek. Az alábbiakban mindegyiket részletesen megvitatjuk, de ha csak a legnépszerűbbek neve érdekli, keresse meg az alábbi rövid listánkat.

 

A 12 legjobb egyszerű videó szerkesztő szoftver kezdőknek


#1. VideoProc

(Windows, MacOS)

A VideoProc by Digiarty ideális szoftver kezdőknek. Egy fizetős szoftverről van szó, de az ár sok pénztárcabarátabb a versenytársakhoz képest. És vásárlás előtt kipróbálhatja egy teljes funkciójú, 7 napos ingyenes próbaverzióval.

A VideoProc by Digiarty ideális szoftver kezdőknek

Annak ellenére, hogy egy szoftverben több funkció van, a VideoProc nem fukarkodik a szerkesztési funkciókkal. Több fájlt kivághat, kivághat, egyesíthet (különböző formátumban és különböző eszközökről), forgathat és feliratokat és effektusokat adhat hozzá. A teljes GPU hardveres gyorsítás gyors és zökkenőmentes szerkesztési élményt nyújt.

A VideoProc gyakorlatilag bármilyen videóhoz használható, beleértve azokat is, amelyeket iPhone, Android, GoPro, DJI, vagy bármilyen 4K DSLR vagy tükör nélküli fényképezőgéppel készítettek. Több mint 70 formátumot támogat, és akár 8K felbontású videókat is használhat (a legtöbb szoftver legfeljebb 4K támogatást nyújt). Különleges funkciók, mint például a rázkódás és a denoise, különösen a GoPro felvételeihez kiválóak. Az előre beállított exportálási lehetőségekkel könnyedén megoszthatja késztermékét olyan webhelyeken, mint a YouTube és a Facebook.

A VideoProc elindítása nagyon egyszerű, bár rengeteg lehetőség kínálkozik a haladóbb felhasználók számára. A webhelytámogatási rész átfogó oktatóanyagokat tartalmaz, de bármikor kapcsolatba léphet az e-mailes támogatással, ha további segítségre van szüksége.

Az előfizetési szintek 29,95 dollárnál kezdődnek egy évre egy számítógépre, és 30 napos pénz-visszafizetési garanciát tartalmaznak. Legalább 50% -ot megtakaríthat a VideoProc Lifetime licenc kuponjának használatával is.

 

#2. Wondershare Filmora9

(Windows, MacOS)

A Wondershare rendelkezik szerkesztő szoftverrel a haladóbb felhasználók számára (FilmoraPro), de kezdőknek a Filmora9 alkalmasabb. A felület hasonló esztétikájú, mint az Adobe termékek, és elsőre kissé elsöprőnek tűnik. Miután azonban elindultok, ez tényleg egészen egyszerű.

A Wondershare rendelkezik szerkesztő szoftverrel a haladóbb felhasználók számára

A Wondershare rendelkezik szerkesztő szoftverrel a haladóbb felhasználók számára (FilmoraPro), de kezdőknek a Filmora9 alkalmasabb. A felület hasonló esztétikájú, mint az Adobe termékek, és elsőre kissé elsöprőnek tűnik. Miután azonban elindultok, ez tényleg egészen egyszerű.

A Wondershare webhely külön „központokat” kínál a tanuláshoz és a támogatáshoz, és a felhasználók aktív közösségében készek megosztani tudásukat. Ez az egyik drágább lehetőség a listán, de ésszerű, amit kap. Az egyéves terv ára 69,99 dollár, és 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár.

 

#3. Movavi Egyszerű videó szerkesztő

(Windows, MacOS)

A Movavi a szerkesztőjének két különböző verzióját kínálja: Movavi Video Editor és Movavi Video Editor Plus. A Plus verzió frissített interfész-kialakítással rendelkezik, és számos további funkciót, valamint frissítéseket és gyorsabb feldolgozást nyújt. A szoftver használata elég egyszerű, és még a kezdők sem fognak sokáig tanulgatni. Rengeteg oktatóanyag és felhasználói útmutató érhető el, és a támogatás weblapon keresztül érhető el, ha szüksége van rá.

A Movavi a szerkesztőjének két különböző verzióját kínálja

Mindkét változat számos szerkesztési funkcióval büszkélkedhet, beleértve a kivágást, az elforgatást, az elforgatást, a zoomolást, a vágást, a rázkódást, az átmeneteket, a szűrőket, az animált címeket, az intrókat, a kép a képben, a matricákat, a kiemeléseket és az effektusokat. Van még egy beépített videofelvevő, valamint egy hangrögzítő és egy képernyőfelvevő is. 14 interfésznyelv közül választhat, köztük német és japán.

A Plus eszköz további szolgáltatásai közé tartozik a slow mo, a hátramenet, az animáció, az idővonal jelölők, a háttér változásai és más speciális effektusok. Hét napig ingyenesen kipróbálhatja a szoftvert, de a videókon vízjel lesz. Ha hangfájlokat ment, akkor csak a hanghossz felét mentheti, hacsak nem fizet a prémium csomagért. Ne feledje, hogy a Movavi egy teljes funkcionalitású videoátalakítót is kínál a macOS és a Windows számára, de ezt külön kell megvásárolnia.

Az alap video szerkesztő 39,95 dollárba, a Plus verzió pedig 59,95 dollárba kerül. Mindkettő egy életre szóló licencet tartalmaz egy számítógépre. A tervek 30 napos pénz-visszafizetési garanciával járnak.

 

#4. InVideo Online Video szerkesztő

(Böngészőből futtatható)

Az InVideo egy freemium eszköz, amely teljes funkcionalitású ingyenes verziót kínál vízjeles videókkal. A vízjel meglehetősen finom (csak egy kis InVideo embléma a képernyő jobb alsó sarkában), így ez a verzió nagyon használható, bár sok előreláthatóra számíthat. Az InVideo kissé különbözik a listán szereplő többitől, mivel teljesen webalapú eszköz. Ez akkor hasznos, ha bárhonnan hozzáférhet és szerkesztheti projektjeit, anélkül, hogy alkalmazást vagy asztali klienst kellene használnia. Ez azt jelenti, hogy bár a havi ár meglehetősen magas, nem kell aggódnia külön licencek vásárlásáért több PC-hez, mint más szoftverek esetében.

Az InVideo egy freemium eszköz, amely teljes funkcionalitású ingyenes verziót kínál vízjeles videókkal

A kezelőfelület intuitív, és lehetővé teszi professzionális megjelenésű videók gyors és könnyű létrehozását. A rendelkezésre álló eszközkészlet eltér a többi egyszerű videó szerkesztő szoftvertől. A hangsúly itt a sablonokra összpontosít (gondoljunk csak a Canvára), amelyekből több mint 3000 van. Több mint egymillió fotó és videó közül választhat a Storyblocks és a Shutterstock (akár havonta akár 300 is). Természetesen lehetősége van saját média feltöltésére is. Az ingyenes és az alap prémium csomagok havonta akár 60 HD videó exportját is lehetővé teszik.

Hozzáadhat hangfelvételeket, zenét, szöveget, testreszabott márkajelzést, matricákat, effektusokat, formákat és javítókat (például kollázs elrendezéseket és maszkokat). A kiemelkedő funkció a szöveg-videó opció, amely lehetővé teszi a szöveg (például egy blogbejegyzés) gyors átalakítását csiszolt videóvá. Az InVideo megkönnyíti a projektekben való együttműködést és a videók megosztását a különböző platformokon. Ennek ellenére hiányzik néhány szerkesztési funkció, amelyet megtalálhat a lista többi részén, például egy beépített felvevő, valamint olyan opciók, mint az átmenetek, a rázkódás és a denoise.

A GYIK-kategóriák nagy választéka van arra az esetre, ha problémái merülnének fel, de ha nem találja meg azt, amit keres, akkor hozzáértő támogatás érhető el a nap 24 órájában, minden nap, élő csevegés útján.

Minden szerkesztési funkció szerepel az ingyenes verzióban, de havonta 20 USD-t vagy évi 120 USD-t (50 százalékos kedvezmény) kell fizetnie a vízjel eltávolításáért. Van egy korlátlan terv is (amely havi 60 dollárba vagy évi 360 dollárba kerül), amely nem korlátozza a prémium kategóriájú fotók és videók vagy a HD videók exportját. Mivel kipróbálhatja a teljes videószerkesztőt az ingyenes verzióval, nincs pénzvisszafizetési garancia.

 

#5. iMyFone Filme Video szerkesztő

(Windows, MacOS, iOS)

Az iMyFone egy prémium szoftver, de kipróbálhatja az ingyenes próbaverziót anélkül, hogy bármilyen információt meg kellene adnia. Ezt az eszközt meglehetősen könnyű megtanulni és a Fast Video mód lehetővé teszi, hogy gyorsan készítsen professzionális megjelenésű videókat anélkül, hogy sok tényleges szerkesztést kellene elvégeznie.

Az iMyFone egy prémium szoftver, de kipróbálhatja az ingyenes próbaverziót

Ez azt jelenti, hogy rengeteg eszköz van kéznél, például vágás, vágás, vágás, sebesség beállítás és forgatás. A további szolgáltatások közé tartoznak a sablonok, szűrők, animációk, átfedések, címek, hang (zene és hang), szövegbeállítások, átmenetek, kép a képben effektek és még sok más. Több réteget is felvehet a videókba, és akár több hangsávval is tesztelheti keverési képességeit. Az azonnali előnézeti funkció lehetővé teszi a tartalom megtekintését szerkesztés közben. Az iMyFone több mint 50 videó és 50 audio formátumot támogat.

A webhelyen van egy tudásbázis, ahol meg kell találnia a választ a leggyakoribb kérdésekre. Ha nem, akkor e-mailben veheti fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal heti öt napon keresztül. A szerkesztő asztali verziója Windows és MacOS rendszerekhez érhető el, az iOS rendszerhez pedig elérhető egy Lite verzió.

A fizetett előfizetés 29,95 dollárba kerül havonta, bár ez a szolgáltató egyértelműen azt akarja, hogy hosszabb távra jelentkezzen be, mivel rendkívül meredek kedvezményeket kínál. Az egyéves terv ára 29,95 dollár, az életre szóló előfizetés pedig 59,95 dollár. Ezek mindegyike egy eszközt takar, és mindegyikhez 30 napos pénz-visszafizetési garancia vonatkozik.

 

#6. Adobe Premiere Elements

(Windows, MacOS)

Az Adobe Premiere Elements meglehetősen magas árcédulával rendelkezik és ez egyes felhasználók számára kedvezőtlen lehet. Ennek ellenére kipróbálhatja egy 30 napos ingyenes próbaverzióval, és más Adobe szoftverekkel együtt csomagolható, így összességében megfizethetőbb. Maga az Adobe neve is jól állhat egyes felhasználóknál, másoknál nem. Az Adobe számos eszközének hírneve túl összetett a mindennapi felhasználók számára.

A Premiere Elements azonban fejlettebb szoftverének, a Premier Pro-nak a lecsökkentett változata

A Premiere Elements azonban fejlettebb szoftverének, a Premier Pro-nak a lecsökkentett változata. Míg az utóbbi meredek tanulási görbével rendelkezik, ezt a kezdőknek tervezték. A Premiere Elements egyik fő eladási pontja a 20+ irányított szerkesztés, amely lényegében végigvezeti a felhasználót a szerkesztési folyamaton. Három különböző felhasználói szintet (Gyors, Irányított és Szakértő) is kínál, így az ügyfelek igényeinek kielégítésével továbbra is kielégítőbbé válhat.

A szolgáltatások közé tartoznak a témák, a kollázseszközök, a címek, a zenei eredmények, az animált objektumok, az effektusok, a mozgáskövetés, az időátalakítás, a 3D-s mozgás és még sok más. Érdemes megjegyezni, hogy ez csak egyszerű videó szerkesztő, és nem tartalmaz videofelvevőt.

Az Adobe termék használatának előnye komoly támogatást nyújt, és a többi felhasználó nagy közössége további segítséget kínál. Ár: egyszeri 99,99 dolláros díj. Az Adobe 30 napos pénz-visszafizetési garanciát ad.

 

#7. Adobe Premiere Rush

(Windows, MacOS, Android, iOS)

Az Adobe Premiere Rush a vállalat platformon átívelő kínálata, amelyet elsősorban videók megosztásához terveztek. Ha egy mobilszerkesztőt keres, amely egy kicsit sokoldalúbb, mint az iMovie vagy a KineMaster, akkor a Premiere Rush lehet az Ön számára. Ráadásul asztali számítógépen is működik, még nagyobb szabadságot biztosítva. Kicsit drága, de fizethet egy havi előfizetésért, amely rövid távú használatra kiváló.

Adobe Premiere Rush

A Premiere Elemstől eltérően ez a szoftver valóban rendelkezik videofelvevővel, így közvetlenül az alkalmazásból készíthet felvételeket. A Premiere Rush azonban kevesebb funkcióval rendelkezik, ezért vannak kompromisszumok. Ennek ellenére ez az eszköz nagyon könnyen használható, és még mindig rengeteget tehet vele. A funkciók között szerepelnek címek, átmenetek, szín- és hangbeállítások, egyszerű megosztás, testreszabható mozgásgrafikus sablonok, szűrők és még sok más.

Az Adobe Premiere Rush megosztásra készült, így a kész termék elküldése a választott platformra egyszerű. A megosztásra való összpontosítás azt jelenti, hogy csak egy exportált fájltípus érhető el: MP4. Bár sok importtípus elfogadott, az exportálási lehetőségek hiánya egyesek számára hiányt jelenthet.

Ezt a szoftvert havi előfizetéssel vásárolják meg, és havonta 9,99 USD. Az Adobe előfizetői termékek 14 napos visszatérítési irányelvekkel rendelkeznek.

 

#8. KineMaster egyszerű videó szerkesztő

(Android, iOS)

A KineMaster egy freemium egyszerű videó szerkesztő szoftver, amely mobilalkalmazásokat kínál Android és iOS felhasználók számára. Mindkét platformon nagy követői vannak. Ez a szoftver nagyon könnyen navigálható és több lehetősége van, mint fő versenytársa, az iMovie (amelyet alább tárgyalunk).

A KineMaster egy freemium video szerkesztő szoftver

A szolgáltatások közé tartozik az alapvető szerkesztés, a rétegek hozzáadása (beleértve a médiát, a szöveget, az effektusokat, az átfedéseket és a kézírást), valamint a hang és a videó elhalványul. Videót és hangot közvetlenül az alkalmazásból rögzíthet. A beépített KineMaster Asset Store lehetővé teszi, hogy tallózzon olyan dolgok között, mint a hangsávok, effektek, átmenetek, átfedések, betűtípusok és grafikák. Ne feledje, hogy ezek közül sok elem csak a Premium előfizetéssel érhető el. Fizetett tervre van szükség a kész videók vízjelének megszabadításához is.

A KineMaster támogató közösségének nagyszámú követésével képesnek kell lennie arra, hogy segítsen a problémák megoldásában. Bár újabban néhány Android-felhasználó panaszkodott, hogy az alkalmazás hibás. Úgy tűnik, hogy a legfőbb gond a videók exportálásával kapcsolatos, ezért érdemes ellenőrizni, hogy ez zökkenőmentesen működik-e a számára, mielőtt időigényes projektbe kezd. Mindaddig, amíg van szerencséje az exportáláshoz, a megosztás a különböző platformokra egyszerű.

Néhány felhasználó számára elegendő lehet az alap ingyenes verzió, de ha fizetett tervre vágyik, havonta (3,49 USD havonta) vagy évente (27,99 USD évente) fizethet.

 

#9. Instasize egyszerű videó szerkesztő

(iOS, Android)

Az Instasize-t először 2012-ben vezették be, amely lehetővé tette az Instagram-szerelmesek számára, hogy gyorsan szerkesszék a mobil képeket és közzétegyék a végterméket a platformon. Az iOS és az Android alkalmazások hosszú utat tettek meg azóta. Az Instagram videomegosztó webhelyként való növekvő népszerűségének trendjével összhangban az Instasize mostantól lehetővé teszi a videók szerkesztését is.

Az Instasize-t először 2012-ben vezették be

Az iOS és az Android alkalmazások rendkívül intuitívak mind kép-, mind videó szerkesztéshez. Bár a név arra utal, hogy az Instagramra kell összpontosítani, az előre beállított beállítások lehetővé teszik a késztermék testreszabását más népszerű közösségi platformok, például a Facebook, a Pinterest és a Twitter számára.

Az eszköz a képek és videók esztétikájára összpontosít, ezért gondolkodjon a határokon, a szűrőkön, a háttereken és a szövegfedvényeken. Ez azt jelenti, hogy kihagyja a hagyományos funkciókat, például a vágást és az egyesítést, amelyekhez külön alkalmazást kell használnia. Az Instasize egy fizetett eszköz, de három napos ingyenes próbaverziót kínál, így pontosan tudja, hogy miért fizet. A 3 napos ingyenes próbaidőszak után havonta 4,99 USD-t kell fizetnie.

 

#10. CyberLink PowerDirector 365

(Windows, MacOS, Android, iOS)

A CyberLink az egyik leghatékonyabb eszköz ezen a listán, és mint ilyen, nem illik szigorúan a „kezdő” szoftverek körébe. Ez azt jelenti, hogy nagyon könnyen használható, és kiváló támogató anyaggal rendelkezik. Ha úgy gondolja, hogy a jövőben szüksége lehet egy fejlettebb eszközre, akkor ez megfelelő lehet. Bár ez nem a legolcsóbb megoldás, mégis megfizethető és jó ár-érték arányt kínál.

A CyberLink az egyik leghatékonyabb eszköz ezen a listán

Rengeteg lehetőség és effekt közül lehet választani a szerkesztés során. Néhány szabványosabb szolgáltatás mellett beépített felvevőt, mozgóképet, animált címeket, testreszabható vektoros alakzatokat, címanimációkat, zöld képernyő szerkesztést, átmeneti effektusokat és fejlett mozgáskövetést kap. Meg kell adni, hogy bár ez a lista néhány felhasználót izgatni fog, mások számára kissé félelmetes lehet.

A CyberLink mind asztali, mind mobil operációs rendszerek számára rendelkezik verziókkal, ami nagyon jó, ha hajlamos vagy váltani az eszközök között. Az asztali változat telepítése eltartott egy ideig, de egyébként jól működik. A tervek 59,95 dollárnál kezdődnek egy évre. A CyberLink 30 napos pénz-visszafizetési garanciát vállal.

 

#11. Apple iMovie egyszerű videó szerkesztő

(iOS)

Az Apple iMovie remek kis eszköz, ha csak gyors és egyszerű módszert szeretne a videók szerkesztésére. Valójában sok iOS felhasználó szól arról, hogy ez az elérhető legjobb ingyenes videószerkesztő szoftver.

Az Apple iMovie remek kis eszköz, ha csak gyors és egyszerű módszert szeretne a videók szerkesztésére

Segít gyorsan és egyszerűen szerkeszteni a videoklipeket, és több videót egyesíteni. Rövidítheti, felbonthatja és lemásolhatja a klipeket a végtermék létrehozásához. További funkciók a sebesség és a hangerő beállítása, a címszöveg, a szűrők, a témák, a hangsávok és a halványítási lehetőségek. A meglévő videókat importálhatja vagy rögzítheti az alkalmazáson keresztül.

Az iMovie megkönnyíti a videók közzétételét rengeteg megosztási lehetőséggel. Mivel ez olyan népszerű eszköz, rengeteg oktatóanyag áll rendelkezésre, ha segítségre vagy inspirációra van szüksége, mind az Apple hivatalos webhelyén, mind pedig független webhelyeken és fórumokon keresztül. Az Apple iMovie teljesen ingyenes, in-app vásárlások nélkül.

 

#12. Corel VideoStudio Pro 2020

(Windows)

A Corel VideoStudio Pro egy másik fizetős szoftver, de teljes funkcionalitású, 30 napos ingyenes próbaverzióval rendelkezik, így rengeteg ideje van kipróbálni, mielőtt bármilyen fizetési részletet elküldenél.

A Corel VideoStudio Pro egy másik fizetős szoftver

A funkciók közé tartozik a stop motion animáció, a szín- és lencsekorrekció, a kötegelt feldolgozás és a zöld képernyő. Emellett több kamerás szerkesztés, mozgáskövetés, 360 fokos VR videotámogatás, valamint több mint 1500 szűrő és effektus is rendelkezésre áll. A szerkesztőn kívül a VideoStudio programcsomag képernyőrögzítőt, diavetítés készítőt és DVD-írót tartalmaz.

Rengeteg támogatási anyag áll rendelkezésre, ráadásul a Corel telefonon, e-mailen vagy élő csevegésen keresztül is támogatást kínál, ami mindig örvendetes hír a kezdőknek. A szoftver egyik fő hátránya a teljesítménye, mivel csak kissé lassú. Ez az egyszerű videó szerkesztő szoftver egyszeri, 54,99 USD összegű fizetéssel jár, és 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: