A legjobb video szerkesztő programok!
A legjobb video szerkesztő program alternatívák
Video szerkesztő,  Video szerkesztő program

A legjobb video szerkesztő program alternatívák

Fedezze fel a legjobb fizetős és ingyenes video szerkesztő program lehetőségeket Windows, Mac, iPhone és Android számára.

Melyik a legjobb video szerkesztő program? Ez nagyban függ attól, hogy mire szeretné használni, valamint a készség és a tapasztalat szintjétől. Például a nagy teljesítményű Mac-mel rendelkező filmkészítő szakember számára megfelelő szoftver nem ugyanaz, mint a legjobb videoszerkesztő szoftver egy újonc YouTuber számára, aki okostelefonján akarja szerkeszteni a felvételeket.

Ezt szem előtt tartva, ebben az útmutatóban a legjobb video szerkesztő szoftvert választjuk meg a különböző helyzetekhez és megadjuk a szükséges ismereteket annak eldöntéséhez, hogy melyik a legmegfelelőbb.

Röviden, függetlenül attól, hogy videoszerkesztéshez használja az egyik legjobb laptopot, vagy csak a telefonján dolgozik és teljesen kezdő vagy ipari veterán. Itt talál eszközöket, amelyek megkönnyítik az életét és a munkafolyamatot. Tehát olvassa el és fedezze fel a ma elérhető legjobb videoszerkesztő szoftvert Windows, Mac, Android és iOS rendszerhez.

 

A legjobb video szerkesztő program alternatívák


Adobe Premiere Pro

Platform: Windows és Mac. Az Adobe Premiere Pro egyike annak a két video szerkesztő program csomagnak, amelyet a legjobb szakemberek használnak, a YouTube-videóktól és reklámoktól kezdve a tévéműsorokig vagy a nagy sikerű filmekig. A másik a Final Cut Pro, a második a listánkon. Tehát hogyan válasszon közöttük? Ez számos tényezőtől függ, de az első és legkézenfekvőbb az, hogy a Final Cut Pro csak Mac-en érhető el. Tehát, ha profi a Windows alatt, akkor mindenképpen kijelenthetjük, hogy a Premiere Pro a legjobb videoszerkesztő szoftver az Ön igényeinek megfelelően.

Egy másik szempont, amelyet szem előtt kell tartani, hogy a Premiere Pro az Adobe Creative Cloud része és zökkenőmentesen interakcióba lép mindennel. Az Adobe After Effects mozgóképes grafikus eszköztől az Adobe Stock-ig, ahonnan importálhat állományvideókat, hanganyagokat és állományképeket. Tehát, ha a Creative Cloud már része a munkafolyamatának, akkor ez egy másik nagyon jó ok a Premiere Pro kiválasztására.

Ennek ellenére, még akkor is, ha Mac-felhasználó és nem érdeklődik a Creative Cloud iránt, a Premiere Pro-t mégis érdemes megfontolni. Széles körben használják az iparban minden olyan általános videószerkesztési feladatra, amely szükséges a sugárzásminőségű, nagyfelbontású videók készítéséhez, és támogatja a 4K, 8K és VR formátumokat is.

 

Final Cut Pro X

Platform: Mac. Mint fent említettük, nehéz megmondani, hogy a Final Cut Pro X összességében jobb, mint a Premiere Pro, vagy fordítva, mert mindkettő az iparágban nagyon elismert eszköz. Vannak azonban egyértelmű különbségek közöttük, amelyek segítenek a választásban. Ezek egyike az a tény, hogy a Final Cut Pro X előfizetés nélküli. Tehát, ha Ön Mac felhasználó (megjegyzés: nincs Windows verzió) és nem tetszik a soha véget nem érő Creative Cloud előfizetés, akkor a Final Cut Pro X lehetővé teszi, hogy egyszer és csak egyszer fizessen.

A Mac-re optimalizált Final Cut Pro X ügyesen együttműködik az Apple ökoszisztéma releváns részeivel, például a Fotók vagy az iTunes gyűjteményekkel. Ennek az az előnye is, hogy viszonylag könnyen használható, annak ellenére, hogy pro-szintű funkciókkal rendelkezik. Ezek közül különösen kedveljük az innovatív mágneses idővonalat, a csoportosító eszközöket, az effektusok széles skáláját, a szervezeti jellemzőket, valamint a hangfelvételek és szerkesztések egyszerű módját.

Ráadásul a legújabb, augusztusban kiadott verzióban a klipek automatikusan elemezhetők a domináns mozgás szempontjából, és intelligensen kivághatók a Smart Conform segítségével négyzet alakú, függőleges vagy bármilyen más méretű videókká alakítás céljából; hasznos kiegészítő mindenki számára, aki közösségi platformokra exportál.

 

Adobe Premiere Elements

Platform: Windows és Mac. Lehet, hogy nem profi és nincs törekvése azzá válni, csak szórakozásból akar szerkeszteni néhány videót, például családi felvételeket vagy saját, nem túl komoly YouTube-csatornára. Vagy esetleg arra gondol, hogy egyszer profi legyen, de szeretne egy könnyen használható videoszerkesztő szoftvert a kezdéshez? Ilyen célokra az Adobe Premiere Elements nagyszerű választás.

Nem olyan összetett, mint a listánk első számú Premiere Pro, így a kezelőfelület kevésbé lesz ijesztő egy kezdő számára és a tanulási görbe sokkal egyszerűbb lesz. De még mindig tele vannak olyan erőteljes funkciókkal, mint például az arcfelismerés, az audioeffektusok és a mellékelt hangsávok.

Megkapja az összes videóeffektust, amelyre a fogyasztói videoszerkesztőben számíthat: átmenetek, színmegadás, átlátszatlanság stb. A videoszerkesztés megközelítése nagyon egyszerű és vizuális. Ráadásul az intelligens keresési funkciók, a videóstabilizálási lehetőségek és az automatizált funkciók, például a mozgáskövetés és az intelligens alakformálás mind elősegítik a munkafolyamatot. Egy dolog, ami különösen tetszik a legújabb kiadásban, az a figyelemfelkeltő képesség, hogy a statikus eget mozgóképpel helyettesítsük a felvételein.

 

Adobe Premiere Rush

Platform: Windows, Mac, iOS, Android. Még egy darab Adobe videoszerkesztő szoftvert kell figyelembe vennie: egy Premiere Rush nevű alkalmazás iOS és Android rendszerhez. Ez a viszonylag új platformokon átívelő alkalmazás a Premiere Pro összes legjobb összetevőjét elérhetővé teszi táblagépén vagy telefonján.

Az egyik legjobb videoszerkesztő alkalmazás, a Premiere Rush a Premiere Pro felület egyszerűsített változatát tartalmazza, nagy ikonokkal és panelekkel, amelyekre könnyebb kattintani egy kis érintőképernyőn. Négy videósávot és három hangsávot szerkeszthet. És bár kevesebb funkció érhető el, mint asztali unokatestvéreinél, minden alapvető tudnivaló rendelkezésre áll, például videók hozzáadása az idővonalhoz a fogd és vidd módszerrel, valamint a háttérzene keverése.

A Premiere Rush a Premiere Pro kiegészítéseként használható. A Premiere Rush azonban teljesen önállóan is használható, egy hétköznapi felhasználónak egyszerű videoszerkesztésre van szüksége. Különösen hasznos azok számára, akik részt vesznek a közösségi videókban, az exportálási lehetőségeket pedig a Snapchat, az Instagram, a Facebook, a Twitter, a Vimeo és egyéb szolgáltatásokra optimalizálták.

 

Corel VideoStudio Ultimate

Platform: Windows. Lehet, hogy az Adobe uralja listánk első felét, de ha kezdő, aki el akarja kezdeni a videoszerkesztő szoftvert, rengeteg más lehetőség közül választhat. Érdemes tehát megnézni a Corel VideoStudio Ultimate programot, különösen, ha már ismeri a Corel illusztráció- és grafikai szoftverét.

Ennek a nagyon képes eszköznek van egy kedves, nagyon vizuális felülete. Megkönnyíti a videoszerkesztés megkezdését, miközben az alapok elsajátításával néhány hatékony funkciót fedezhet fel. Ide tartoznak a mozgáskövetés, a 4K támogatás, a 360 fokos VR videó támogatás, a zenei könyvtár, a többkamerás támogatás, a 3D szövegszerkesztés és a több ezer effektus. Mindezek miatt ez az eszköz nagyon jó ár-érték arányú a viszonylag alacsony ár mellett.

 

Filmora9

Platform: Windows, Mac. A Wondershare Filmora9 egy erős videoszerkesztő eszköz rajongóknak, vagy azoknak, akik még csak most kezdenek hozzá a szerkesztéshez. Az intuitív kezelőfelületnek megkönnyítenie kell az első lépéseket, és vannak beépített címek, effektek és szűrők a kezdő YouTube-felhasználók számára. Emellett könyvtárban található jogdíjmentes hangeffektusok és zenék, amelyek hatással vannak a videóira – emellett lehetősége van arra, hogy saját médiáját közvetlenül az eszközben rögzítse.

Az ár szempontjából néhány különböző lehetőség közül választhatunk. Ha még csak most kezdi, az ingyenes verzió ugyanazokat a szolgáltatásokat és eszközöket tartalmazza, mint a fizetős eszköz, de az összes videódon márkajel lesz. Ezután választhat egyéves terv és egy életre szóló terv között egyszeri díj ellenében. Végül, van egy feltöltött korlátlan terv, amely korlátlan letöltést eredményez egy raktárkönyvtárból és új effektusokat minden hónapban.

 

CyberLink PowerDirector

Platform: Windows. A CyberLink PowerDirector egy komoly szoftver a komoly videoszerkesztők számára: ez egy kiváló videoszerkesztő szoftver, amely professzionális és kiváló minőségű szolgáltatásokat nyújt, hollywoodi költségvetés nélkül. Ragaszkodjon a 100 sávos idővonalhoz és hamarosan azon kapja magát, hogy a legtöbbet kihozza a stabilizációs és videokorrekciós eszközökből, a professzionális effektusokból, a többkamerás szerkesztésből, a mozgáskövetésből és a meglepően egyszerű vágásból.

360 fokos videoszerkesztés is rendelkezésre áll, az összes elképzelhető fájlszabvány és formátum támogatásával együtt. És ha mindez egy kicsit küzd, akkor rengeteg video-oktatóanyag segít a rendezésben.

 

Vimeo Create

Platform: Böngésző, iOS, Android. A rövid formátumú videoszerkesztő, a Magisto 2019-es felvásárlását követően a Vimeo februárban elindította a Vimeo Create alkalmazást. Amely egy olyan vállalkozás, amelynek célja professzionális megjelenésű közösségi média videók készítése. Akiknek nincs tapasztalatuk a videoszerkesztő szoftverekről, használhatják és testreszabhatják az előre elkészített videósablonokat, milliónyi állományú videoklip, fénykép és kereskedelmi engedéllyel rendelkező zeneszám ingyenesen használható.

Az eszköz megkönnyíti a különböző képarányú (pl. Négyzet, vízszintes és függőleges) videók készítését a különböző közösségi platformokhoz igazítva. Ne feledje azonban, hogy ez nem önálló alkalmazás, hanem a Vimeo Pro, Business és Premium tagsági terveinek részeként érhető el.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: