videó szerkesztő programok listája
Video szerkesztő,  Videó szerkesztő programok

Hasznos videó szerkesztő programok listája

Lőtt már valaha olyan videót, amelyet fel szeretett volna tenni a közösségi médiába, de azt kívánta, bárcsak érdekesebbé tenné valahogy? Ezért is hoztuk össze a hasznos videó szerkesztő programok listája, hogy ebben segítsünk. Végül is senki sem olyan jó, hogy tökéletes videót készítsen egy mozdulattal. És még akkor is, ha mégis elkészíted, mindig jobb, ha továbbfejleszted, és hűvös effektusokat, hangokat és szűrőket adsz hozzá, nem igaz?

Ebben az útmutatóban mélyrehatóan elmélyedünk a ma elérhető legjobb ingyenes videó szerkesztő programok megoldásaiban. És nem, ez nem csak a videó szerkesztő programok hosszú listája, hanem a legjobb ingyenes videoszerkesztők listája, amelyek egyszerre könnyen használhatók és ár-érték arányt nyújtanak.

 

A leghasznosabb videó szerkesztő programok


OpenShot

Kompatibilis Mac, Windows és Linux rendszerekkel. Az OpenShot az egyik legjobb nyílt forráskódú ingyenes videó szerkesztő szoftver megoldás a piacon. Ez egy nagy teljesítményű videó szerkesztő, amely számos hasznos funkcióval rendelkezik.

Egy egyszerűen használható, drag-and-drop felülettel rendelkezik, amelyet még a kezdők is könnyen kezelhetnek. Olyan fejlett funkciókat biztosít, mint korlátlan rétegek, videoátmenetek valós idejű előnézetekkel stb. Ezenkívül számos lehetőséget kínál a videóeffektusokra, az animációkra és a kulcsképekre. Sőt, rendkívül egyszerű bármilyen videót levágni és szeletelni ezzel az eszközzel.

 

Blender

Kompatibilis Mac, Windows és Linux rendszerekkel. A Blender az egyik legjobb, legfejlettebb video szerkesztő szoftver megoldás, amely minden platformon elérhető. Ez egy nyílt forráskódú eszköz, amelyet mindenki használhat. És a funkciók szempontjából néhány erőteljes eszközöket tartalmaz.

Néhány legfontosabb jellemző az élő előnézet, a chroma vectorscope, a luma hullámforma, az audio keverés, a szinkronizálás, a súrolás, a hullámforma megjelenítés és a hisztogram megjelenítés. Nincs korlátlan rétege, mint az OpenShot, de 32 nyílással rendelkezik videók, képek, hangok és effektusok hozzáadásához. Ezenkívül rendelkezik egy 3D animációs készlettel a professzionális felhasználók számára.

 

VSDC

Elérhető Windows rendszeren. A VSDC egy nyílt forráskódú, ingyenes videoszerkesztő, amely csak Windows rendszeren érhető el. Ez egy jó video szerkesztő program megoldás, amely szinte az összes videó formátumot és kodeket támogatja. Ez a termék ingyenes és fizetős verzióval rendelkezik. Az ingyenes verzió szinte minden rutinszerű videoszerkesztési igény kielégítésére elegendő. Szakemberek számára a fizetett változat fejlettebb funkciókat kínál.

Viszonylag egyszerűen használható, és olyan funkciókkal rendelkezik, mint a színkorrekció, a vizuális és audio effektek, a keverési módok és a szűrők stb.

 

Shotcut

Kompatibilis Mac, Windows és Linux rendszerekkel. A Shotcut egy másik, nyílt forráskódú, ingyenes, platformokon átívelő videoszerkesztő szoftver megoldás, tisztességes funkciókkal. Egyszerűen letöltheti és elkezdheti használni.

Minden videoformátumot és platformot támogat, bár eredetileg Linuxra tervezték. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy nem kell importálnia a videót a szerkesztőbe és ez sok időt takarít meg. 4K felbontású támogatást nyújt, ami egy másik nagyszerű tulajdonság. További jó funkciók: audio és video effektek, átlapolás, színkorrekció és osztályozás, törlés átmenet stb.

 

iMovie

Mac-en érhető el. Ez egy kifinomult videoszerkesztő eszköz, amely csak Mac és iOS felhasználók számára érhető el. Az iMovie egy alkalmazás formájában is érkezik és mobileszközökön is használható. Támogatja a 4K felbontást is, amely hasznos funkció a szakemberek számára.

Tiszta és minimális drag-and-drop kezelőfelülettel rendelkezik, amellyel címet, zenét, effektusokat stb. adhat hozzá a videoklipekhez. Lassíthatja vagy felgyorsíthatja a videókat és szűrőket adhat hozzá, hogy érdekesebbek legyenek.

Egy másik érdekes tulajdonság, hogy megváltoztathatja videóinak háttér helyét és bárhová elhelyezheti karaktereit. Összességében jó video szerkesztő szoftver a kezdés és később áttérhet egy professzionálisabb szoftveres megoldásra.

 

Lightworks

Kompatibilis Mac, Windows és Linux rendszerekkel. A Lightworks egy másik hatékony videoszerkesztő szoftver megoldás, amely hasznos funkciókkal rendelkezik. Van egy ingyenes és egy fizetős verziója. Az ingyenes verzió azonban bőven elegendő nem professzionális használatra.

Legjobb jellemzői közé tartozik a nagy pontosságú videóvágás, a többkamerás támogatás és a 720p-re történő exportálás lehetősége a YouTube számára. Az eszköz sokféle videoformátumot támogat, és sok video- és hangszerkesztési lehetőséget kínál. Az eszköz fizetős verziója támogatja a 4K videókat, az ingyenes verzió azonban nem. Könnyű elkezdenie használni ezt az eszközt, mert számos video oktatóanyagot tartalmaz, amelyek segítenek megérteni és dolgozni rajta.

 

VideoPad

Elérhető Windows rendszeren. A VideoPad egy videoszerkesztő és filmkészítő, amely csak Windows PC-ken működik, és nem érhető el Mac és Linux rendszereken. Azonban, ha Ön Windows-felhasználó, ez egy csodálatos eszköz az Ön számára.

Ez jó egy indító eszköz számára, amellyel túl sok gond nélkül elsajátíthatja a videó szerkesztésének alapjait. Ez egy előre elkészített átmenetek és hangeffektusok teljes könyvtárát tartalmazza, amelyekkel együtt játszhat. Támogatja a 3D-s videószerkesztést is, amelyet nem minden videószerkesztő biztosít ingyen. És szerkesztett videóit közvetlenül exportálhatja a YouTube-ra és más közösségi média platformokra.

 

GoPro QuikStories

Elérhető iOS és Android eszközökön. A GoPro QuikStories egy mobil videoszerkesztő eszköz, amellyel vonzó videókat készíthet útközben. Egyszerű kezelőfelülettel és sok hasznos funkcióval rendelkezik, köszönhetően a GoPro szakértelmének.

A GoPro fényképezőgép-gyártók ezen alkalmazásának célja, hogy egyszerű módon szerkessze a kamerán készített videókat. Ez azért van, mert közvetlenül képes kapcsolódni a GoPro kamerához és lehetővé teszi a dolgok irányítását közvetlenül a telefonról. Ezzel azonban minden típusú videót szerkeszthet. Sok automatikus szerkesztési funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik videók szerkesztését és vonzóbbá tételét.

Sok előre beállított beállítás van és valójában nem kell sokat tennie a videók ezzel az alkalmazással történő szerkesztése érdekében. Ez azonban csak a kezdőknek szól, és nem sokat nyújt a szakemberek számára.

 

Adobe Premiere Rush

Elérhető iOS, Android, Mac és Windows rendszereken. Az Adobe Premiere Rush egy új alkalmazás, amelyet az Adobe indított el, és amely minden videószerkesztési és megosztási igényt kielégít. Ez egy mobilalkalmazás, amellyel bármikor és bárhol szerkesztheti a videókat. Asztali verziója is kompatibilis mind a Mac, mind a Windows PC-kkel.

Nagyon könnyen használható felülettel és szín-, hang-, mozgásgrafikával és egyéb szerkesztési lehetőségekkel rendelkezik. Videót közvetlenül az alkalmazásból is létrehozhat, még kényelmesebbé téve azt. A funkciók az ingyenes verzióhoz kissé korlátozottak, de a fizetős változat sokkal többet kínál.

Ha valaki olyan all-in-one alkalmazást szeretne, amelynek segítségével videókat hozhat létre és oszthat meg a közösségi médiában, akkor ez a megoldás az Ön számára.

 

Filmora

A Filmora egy hatékony, ingyenes és jól megtervezett videószerkesztő szoftver eszköz. Számos profi képességet kap, mint például klipek és hangok rétegzése, és lehetőséget kínál arra, hogy tökéletes időzítést hozzon létre a Filmora kulcsképző funkciójával.

Ezenkívül kiküszöbölheti a kellemetlen háttérzajt, és 4K-ban közzéteheti a videót. A Filmora Windows és Mac rendszeren érhető el, és videofájljait különféle képméretekben is exportálhatja online megosztás céljából.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: